sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Piet Mondrian ja neoplastisismi

Innostuin tekemään Piet Mondrian -tyyliset neoplastisistiset (apua, mikä sanahirviö) kynnet. Pitkän googlettelun jälkeen voin kertoa, että neoplastisismi on lyhyesti sanottuna abstrakti taidesuuntaus, jossa aiheita kuvattiin hyvin pelkistetysti vaaka- ja pystysuorilla viivoilla, kolmella päävärillä sekä mustalla, harmaalla ja valkoisella. Tärkeää oli harmonia, puhtaus ja kauneus. Piet Mondrian tavoitteli maalauksillaan näkyvän maailman hengellistä puolta. Ja näin minun on taas tullut opittua jotain, mikä minun olisi pitänyt osata koulussa jo viime vuonna.

piet_mondrian_nail_art

Mun kynsien takana ei ole mitään kosmista sanomaa, vaan kaikessa monimutkaisessa yksinkertaisuudessaan lakkasin valkoiselle pohjalle punaisia, keltaisia ja sinisiä neliöitä. Viivat ovat mustaa koristeteippiä. Teippien asetteluun meni paljon aikaa, koska niistä oli ihan mahdoton saada täysin suoria viivoja kuperan kynnen pintaan. Olen kuitenkin todella tyytyväinen lopputulokseen.

Kovi kauan kynnet eivät kestäneet, koska miljoonasta päällyslakkakerroksesta huolimatta teipit alkoivat kulua ja repsottaa jo parin päivän päästä. Oli ne kuitenkin vaivansa väärti. Ehkä joku jopa erehtyi pitämään mua sivistyneenä taiteentuntijana.

Kynsillä:
Gina Tricot White
Lumene Tule luokseni
O.P.I  Keeping Suzi At Bay
O.P.I I Just Can't Cope-acabana
+ alus- ja päällyslakka


***

This manicure was inspired by Piet Mondrian and neoplasticism. The idea behind neoplasticism was to simplify the subject to basic elements: horisontal and vertical lines, primary colours, black, white and gray. For Piet Mondrian his harmonious abstract art was a way explore and convey the spiritual side of the world.

I don't have any cosmic message behind my manicure as I simply painted random red, blue and yellow squares and rectangles on my nails. The black lines are tape. This manicure took much longer than I expected because it was difficult to make the black lines look straight on the convex surface of the nail. I still like how it turned out in the end.

16 kommenttia:

 1. Aika mahtavat, haluan kyllä kokeilla samanlaisia joskus!!

  VastaaPoista
 2. On kyllä mahdottoman hieno lakkaus! ♥ Pointsit kärsivällisyydestä teippien kanssa, voin vain kuvitella kuinka rasittava projekti se oli :D

  VastaaPoista
 3. On kyllä siidet kynnet! Ja aivan virheettömät, wau :^)

  VastaaPoista
 4. Nää on kyllä just eikä melkein neoplastiset kynnet. Tykkään.

  VastaaPoista
 5. Upeat! Kadehdittavan siististi olet saanut nuo teipit ja rajat muutenkin laitettua :)

  VastaaPoista
 6. Todella näyttävät kynnet! Tykkään :)

  VastaaPoista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.