lauantai 8. lokakuuta 2016

Luonnosvihko

Luonnostelen kaikki kynsi-ideani paperille ennen käytännön toteutusta. Se on hyvä tapa merkitä ideat muistiin, pyöritellä eri vaihtoehtoja ja lisäksi hauskaa aivojumppaa. En juuri koskaan lähde tekemään kynsiä ilman toimintasuunnitelmaa, vaikka lopputuloksesta tuleekin usein erilainen kuin alkuperäinen suunnitelma. Tämä tapa toimii hyvin minulla, mutta toisinaan syyllistyn liialliseen jahkailuun ja pähkäilyyn saamatta mitään konkreettista aikaiseksi.

nail_art_notebook

Vanha luonnosvihkoni oli aikamoinen sekametelisoppa kaikkea muutakin kuin kynsijuttuja, joten suunnistin Kärkkäiselle ostamaan uutta pelkästään kynsille tarkoitettua vihkoa. Ja mitä hienouksia löysinkään! Siellä oli iso kasa erilaisia vihkoja, joissa oli kynsiaiheinen kansikuva. En voinut uskoa tuuriani. Onko kynsien koristelu jo niin iso juttu, että sitä käytetään vihkojen teemana vai onko kyseessä jokin äärimmäisen harvinainen poikkeustapaus?

pink_notebook

Ikävä kyllä mun innostus kaatui vihkojen ruutupaperiin. Halusin nimenomaan puhtaan valkoista paperia, johon on hyvä piirtää, joten kynsiaiheiset vihot sai jäädä kauppaan. Vaatimuksiin sopivia vihkoja oli suppea valikoima. Päädyin lopulta yllä olevaan söpöön kirjaseen, koska siinä oli sopivanlainen paperi, kierrekanta ja hinta kohdillaan. (Muumivihot olisivat olleet söpöjä, mutta ylihintaisia.)

nail_art_notebook

Suunnitteletteko te kyntenne etukäteen paperille vai ideoitteko tehdessä? (Ja sanotteko te muuten 'vihon' vai 'vihkon'? Mun mielestä 'vihkon' kuulostaa hassulta, mutta tuntuu, että siihen törmää useammin.)

14 kommenttia:

 1. Tehdessä ideoin. Jos jokun idea on päässä, se muuttuu värien tai kokonaan koristelujen osalta usein :) olisi muuten kiva nähdä joskus piirrosluonnokset ja niistä lopputulokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin usein muuttuu ideat tehdessä, vaikka olenkin tehnyt ensin tarkan suunnitelman.
   Kiitos postausehdotuksesta. Mun luonnokset on kyllä usein aika kaoottisia, että en tiedä kehtaanko sen tarkemmin ruveta niitä esittelemään. :D Pitää yrittää pitää tää uus vihko järjestyksessä.

   Poista
 2. Voi kun viitsisi suunnitella etukäteen edes! Mä aina yleensä sitten jälkeenpäin harmittelen, että näistäkin olisi pitänyt tehdä tuo ja tuo eri tavalla niin olisivat olleet kivemmat. :D Tyhmästä päästä kärsii, no, kynnet. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukin tyylillään. Minä en osaisi olla suunnittelematta etukäteen.

   Poista
 3. Oi vitsi mitä kynsivihkoja! ♥ Haluuuuuuuuun!! Miksei täällä ole tuollaisia, pöh. :D Mä rupeen yleensä miettimään uutta lakkausta jo ennen kuin olen poistanut vanhat. Mietin sen päässäni ikään ku "valmiiksi" niin sitten kun on h-hetki, on hyvä alkaa vaan lakkaamaan. :D Yleensä se suunnitelma täälläkin päässä kyllä muuttuu matkalla mutta suuret linjat on kumminkin samat. :) Ja musta on ihanaa, kun on melkein kaikki kynsilakat esillä, niin on helppo katsella vain hyllyjä että mikä väri miellyttäis tänään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kynsilakat seinällä esillä ja se kyllä helpottaa ideointia.

   Poista
 4. Kirjoitan "vihkon", sanon "vihon" :D

  Mulla on vihko, johon kirjoittelen ylös lakkauksessa käytetyt lakat ja muut tilpehöörit ja sitten postausta kirjoittaessani lojun läppärin kanssa sohvalla siitä on sitten helppo katsoa, että mitkäs ne lakkojen nimet olikaan jne. Joskus teen jonkun kynnen kokeeksi tikulle, mutta tuo vihkohan olisi tuohon suunnitteluunkin kyllä oikein oiva. Näin noita samoja vihkoja kaupassa taannoin ja kannet oli kyllä kivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kätevältä. Mää en kirjoita muistiinpanoja ja sitten en aina enää bloggausvaiheessa esim. muista minkä merkin mustaa lakkaa käytin tai montako kerrosta laitoin.

   Poista
 5. Onpas söpöjä noi vihkot ^_^ Mä en suunnittele etukäteen lakkauksia, mutta jos näen jonkun kivan idean esim. Instassa niin otan siitä kuvakaappauksen. Yleensä lakkaus menee niin, että laitan vaan kynsille jonkun lakan ja mietin sitten koristeluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyhän se noinkin. Minäkin joskus tein tuota, mutta sinnepä jäivät kuvat kansioihin homehtumaan.

   Poista
 6. Kiva idea tämä luonnosvihko! Mä yleensä mietin pikkuisen etukäteen päässäni millaiset lakkaukset haluan ja sitten vaan tuumasta toimeen. Joskus kun haluan ehdottomasti käyttää jotain tiettyä lakkaa, niin lakkaan ensin sillä ja sitten vasta mietin koristelut. Mun kyllä varmaan täytyis tehdä vähän luonnoksia kynsistä, sillä viimeaikoina on tullut enemmän huteja kuin onnistumisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee niitä huteja mullekin suunnittelusta huolimatta. :D Kukin mokailkoot tyylillään.

   Poista
 7. Näppärän näköinen systeemi sulla! Mä en ole koskaan suunnitellut paperille mitään, harkinnut kyllä olen. Joskus latasin jopa sellaisia valmiita kynnenkuva-pohjia koneelle tulostamista varten mutta unohdin koko asian ennen kuin niitä paperisina sain. Pitäisi kyllä joskus kokeilla, olisi jännää nähdä millaisen eron siinä saisikaan aikaan kun oikeasti ihan huolella suunnittelisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä niin kuin itselle sopivalta tuntuu. :)

   Poista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.