sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Hämiskynnet

Laitan nyt vihdoin postauksen kynsistä, jotka tein ystävänpäivänä My Dream Nailsin lakkauskilpailuun. Kilpailussa ei ollut mitään teemaa, joten kynsistä sattui tulemaan halloweentyyliset. My Dream Nailsissa on nyt finaaliäänestys meneillään ja siellä voi käydä äänestämässä omia suosikkikynsiä. Äänestäjien kesken arvotaan pieni palkinto. ;) Ja koska kilpailussa ei ollut mitään teemaa, kynsissä on käytetty värejä ja tekniikoita ihan laidasta laitaan.


En alunperin suunnitellut näitä hämähäkkikynsiksi, niistä vain tuli sellaiset. Tuntui kyllä vähän kummalta tehdä hämiskynsiä ystävänpäivänä. Kynsien pohjaväriksi valitsin Isadoran oranssin (joka loppui!), jonka päälle tuputtelin vähän tummempaa oranssia (mikä ei kyllä oikein näy). Kuvien piirtämiseen käytin ihan tavallisiaa mustia permanenttitusseja, jotka löysin jostain laatikosta ja hyvin toimivat. Viimeistelin kynnet valkoisella ja kultaisella lakalla ja strasseilla. Nämä kynnet itseasiassa keräsivät kehuja parissa kaupassa, mikä onkin ihan uutta mulle. Ohohoho!
Mutta anyways, nyt kun ajattelen asiaa, en muista nähneeni kynsiblogeissa lakkauksia, joissa olisi käytetty tusseja, joten se ei varmaan ole kovin yleinen koristelumenetelmä. Itse kuitenkin tykkään siitä, koska se on helppoa ja siistiä puuhaa. (*kröhöm* Menen siitä mistä aita on matalin.)
Ajattelin, että selitän vähän tarkemmin, miten tein nämä kynnet, jos joku vaikka itsekin innostuu tussailusta. Ja koska mun selitykset on yleensä niin mutkikkaita, että mulla menee itselläkin aivosolut ristiin, niin kirjoitan simppelin numerolistauksen. Siispä:

1) Kynnet lakataan ensin normaalisti halutun värisiksi ja annetaan kuivua, jonka jälkeen kynsille tuputellaan esim. meikkisienellä toinen kerros samaa lakkaa (voi toki käyttää eriäkin jos haluaa). Tämä siksi, että tussi tarttuu paremmin karhealle ja hieman epätasaiselle pinnalle kuin sileälle ja "liukkaalle". Kynsien annetaan taas kuivua.

2) Kun lakka on kuivaa, siihen voi piirtää halutun kuvion. (Minä käytin vedenkestävää tussia, koska ajattelin, että se ei liukene päällyslakan mukaan niin helposti kuin tavallinen.) Jos tekee virheen, tussin voi käydä äkkiä pesemässä pois. Kun tussi on kuivunut jonkin aikaa se ei enää lähde vedellä pois. Kannattaa varoa pyyhkäisemästä piirrettyä kuvaa mihinkään, koska se sotkeentuu helposti, vaikka olisikin suurinpiirtein kuivunut. Kun kuvio näyttää kuivalta, kynnen päälle levitetään kirkas päällyslakka. Se kannattaa tehdä nopeasti, ettei tussi varmasti leviä.

3) Kun päällyslakka on kuivunut, kynsiin voi lisätä muita koristuksia. Minä esimerkiksi tein hämähäkin verkkoihin valkokultaisia pilkkuja kynsilakalla ja nuppineulan päällä (dotting toolin korvike :D). Tein samalla tavalla myös hämähäkkien silmät. Lopuksi lisäsin vielä strasseja. Koristelujen päälle tulee vielä kerros päällyslakkaa.

Okei, sen pituinen se stoori. Käytin näihin kynsiin lakkoja Isadoralta, Color Clubilta, Mavalalta ja Sally Hansenilta, mutta se ei varmaan kiinnostaa ketään, joten en nyt laita tarkempaa listaa lakoista. Tussit oli itse asiassa tarkoitettu pakastepussien nimeämiseen. xD

2 kommenttia:

  1. ohhoh, en tiennytkään että tusseillakin voi kynsiä tehdä! ;o varmaan mitkään normi stabilot ei kuitenkaan kelpaa ;D

    VastaaPoista
  2. Heh, juu näyttää niillä voivan.
    En tiedä kelpaako, sehän selviää kokeilemalla.

    VastaaPoista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.