sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Metsään mennyt hileliukuväri

Yritin matkia Chalkboard Nailsin kauniita mustakärkisiä kimallekynsiä, mutta metsään mentiin rytinällä.

Käytin China Glazen vaaleanpunaista hilehässäkkää Material Girliä, joka oli pahasti jankkiintunutta ja mitä enemmän lakkasin sen kiinteämmäksi se muuttui. En muista, että olisin ikinä edes käyttänyt sitä, mutta vajumasta päätellen sitä oli käytetty ehkä kerran tai korkeintaan kahdesti. Saatoin ostaa sen joskus kirpparilta. En enää muista kaikkien mun lakkojen elämäkertoja. Material Girl kuitenkin peitti yhdellä kerroksella ja kuivui niin älyttömän nopeasti, etten edes kerennyt saada sitä kunnolla siveltimestä kynnelle.


Tuputtelin kynnen kärkeen mustaa ja leimasin kynsille ristikkokuvion Born Prettyn BP-L003 -laatasta*. Leimat onnistui ihan suhteellisen hyvin, vaikka tällä kertaa laatta ei toiminut niin ihanteellisesti. Kuvio oli meinaan niin matala, että skrapaa ei saanut painaa laattaa vasten yhtään tai kuvioonkaan ei jäänyt mitään jäljelle. Mutta kyllä kuvio loppujen lopuksi toimi, kun oli vaan tarpeeksi helläkätinen.

Laitoin kynsille pari paksua päällyslakkakerrosta ja pinta oli edelleen muhkurainen ja sen lisäksi kynsistä tuli paksut. Täydellistä. Peittävät hilelakat ei tunnetusti pysy kynsillä kovin hyvin, joten tämäkin alkoi lohkeilla kärjistä hyvin vikkelästi. Tai ehkä se oli vaan jonkun kosmisen kynsijumalattaren kannanotto.

Ehkä tämä yritys ei olisi ollut niin tuhoon tuomittu, jos olisin tehnyt toisin päin ja lakannut ensin mustalla ja tuputellut siihen päälle hilelakkaa. Mutta joo, on sitä kamalampiakin kynsiä tullut tehtyä.

*saatu blogin kautta

***

I tried to copyt Chalkboard Nails' beautiful gradient nails but it turned out to be a disaster.

I used China Glazes pink glitterbomb Material Girl which had turned into thick, glue-like substance and the more I used it the more solid it became. I don't remember ever wearing it but judging from the look of it, it had been used once or maybe twice. I may have bought it from a blog sale. I can't remember the biography of my every polish anymore. Material Girl was opaque in just one coat and it dried so insanely fast that I didn't even have time to get it on properly.

I dabbed black polish on the tip and stamped over it with Born Pretty's BP-L003 image plate*. The stamps were okay but the image plate didn't work that perfectly this time. The image was so shallow that when I was removing the excess polish I couldn't add any pressure on the scraper or it would have wiped the polish off of the image, too. But as long as you were gentle enough you could work with it.

I applied two thick layers of top coat and my nails were still lumpy and also thick. Perfect. Opaque glitter polishes often times don't stay that long and this polish was no exception. The polish started chipping off in big chunks. Maybe it was a statement from some cosmic nail goddess.

Perhaps my attempt to glitter gradient wouldn't have been as doomed if I had done it the other way around and painted my nails with black and then dabbed glitter over it. I should try it that way but I want to stay away from glitter for a while.

*got for review

14 kommenttia:

 1. Upeat nää on silti! Musta on kyllä sellane väri että siihen sopii niin hyvin glitterit ja monet monet muut koristeet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Kyllä määkin olisin tykännyt näistä jos ne ei ois olleet niin röpelöiset. Musta on kyllä tosiaan hyvä pohjaväri mille vaan.

   Poista
 2. Nätit nämä munkin mielestä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Oishan ne kai muuten, mutta se kökkönen pinta.

   Poista
 3. The surface looks thick and uneven because of the glitter polish but the actual design is really nice and cool in my opinion! Maybe you will try it again and succeed!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. Maybe I will now that I have learned from my mistakes and I will definitely use a different glitter polish.

   Poista
 4. hyvältä nää näyttää :) pitää kokeilla itsekkin !

  VastaaPoista
 5. Upeet kynnet :)! Mulla kävi kans China Glazen Atlantiksen kanssa samalla tavalla. Oon kerran aikasemmin käyttänyt sitä ja sit ku käytin toisen kerran ni se lakka oikeesti kuivu siihen sutiin ja oli kamala levittää. Edellisellä kerralla muistan kironneeni ku lakka ei peittänyt edes neljällä kerroksella ja nyt se sit peitti jo yhdella. Laitoin melkosen määrän ohentajaa sekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullu, että muillekin on China Glazen joidenkin hilelakkojen kans käyny niin. (Tosin en nyt muista, onko Atlantis hilelakka.) Mulle kävi samalla lailla myös yhden Opin hilelakan kans. :/

   Poista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.