perjantai 2. elokuuta 2013

Miten muokkaan kuviani?

Minut haastettiin Rakkaus Kynsiin -blogin suunnalta kertomaan vähän siitä, miten muokkaan kuvia ennen kuin ne päätyvät tänne blogiin. Kiitos Vanquish, että muistit minut.

Säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!

Kuvien muokkaus on mulle yksi niistä harvoista tylsistä hommista, joka bloggaamiseen kuuluu. En ole mikään hyvä valokuvaaja ja olen oikeasti toivottomuuden vallassa useammankin kerran uhannut vetää kameran vessasta alas. Koska kuvaajassahan ei ole koskaan mitään vikaa. Kuvaamiseen käytän Canonin Ixus 95 IS:ää ja parit kuvat on tullut otettua myös kännykän (Samsung Omnia W)  kameralla. Näin kesällä kuvaaminen sujuu onneksi paljon helpommin, kun valoa riittää. Lightboxia en ikävä kyllä ainakaan vielä omista.

Nyt vois vaikka mennä siihe itse asiaan. Kuvankäsittelyn hoidan Photoshop CS5:llä, ja osaankin jo tehdä seuraavat perusjutut ilman veljen apua.

Muokattu kuva

Muokkaamaton kuva

Ihan ensimmäiseksi leikkaan kuvasta armottomalla kädellä turhat reunat pois. Käytän tähän joskus vähän liikaakin aikaa, koska olen tässä asiassa sairaalloisen tarkka. Kun toisaalta haluaisi mahdollisimman paljon reunoja pois, että itse kynsille jäisi enemmän tilaa, mutta jossain vaiheessa se kuva sitten tuntuu menevän liian ahtaan näköiseksi. Jo kolmen millin levyisen kaistaleen pois leikkaaminen voi alkaa ahdistaa. Sitä kultaista keskitietä pitää siis usein etsiskellä. Mulla on ehkä ongelmia.


Rajaamisen jälkeen tuleekin muokkauksen kohokohta, nimittäin kuvan terävöittäminen. Tämän ihmeidentekijätekniikan löysin itse asiassa vasta viime keväänä. En tiedä, miten koskaan selvisin ilman sitä.

Seuraavaksi yleensä pienennän kuvaa, jos on tarvis. Nykyään, kun blogin tekstikenttä ja kuvat on aavistuksen suurempia, niin mun ei tarvitse pienentää kuin todella suuria kuvia, joita otan aika harvoin.

Sitten säädän kuvan kirkkautta ja/tai kontrastia. Pokkarilla kuvia ottaessa säädän melkein aina vähintäänkin sitä kontrastia, koska kuvista tuppaa tulemaan vähän hailakoita. Kännykän kanssa juttu onkin ihan päinvastoin, ja kontrasti on kuvissa erinomainen, mutta kuvat on aika hämäriä.

Muokattu kuva

Muokkaamaton kuva

Joskus mun pitää myös säätää kuvan väritasapainoa. Lakkojen sävyt ovat mielestäni harvoin niin kauhean pielessä, että niitä pitäisi lähteä korjailemaan, mutta hummerisormet tuottaa joskus työtä.


Lähes aina myös korjailen tai piilotan kuvista joitain häiritseviä pikkujuttuja, kuten esimerkiksi pölyhiukkasia, naarmun tai ihottumanpoikasen, kuivia kynsinauhoja tai kynsinauhaöljyn aiheuttamaa kiiltoa. Itse lakkauksia tulee korjailtua aika harvoin. Joskus poistan lakkaan ilmestyineitä kuplia tai kolhuja.

Viimeiseksi lisään kuvaan blogin osoitteen, ettei kukaan vaan varasta näitä mut mestariteoksia (huomaa itseironia). Joskus tosin unohdan tämän vaiheen tai muuten vaan skippaan sen yli.

Heitän haasteen eteenpäin seuraaville bloggaajille ja toivon, että he eivät sitä vielä ole vielä saaneet:
Shiny
Sannu
Katariina
Marli
Katjamaria

6 kommenttia:

 1. Näitä on kyllä ollu mielenkiintoista lueskella blogeista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on itelläkin tullut monesta blogista luettua.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Jospa sais aikaseks tehdä tämän.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä. :P Nooh, tekee jos tuntuu siltä.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! :) Pitääkin tämä tehdä joku päivä! :D ihan hauska haaste!

  VastaaPoista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.