torstai 1. toukokuuta 2014

Kynsien hoito Kuun mukaan

Monet bloggaajat jakavat kynsienhoitovinkkejä ja puhuvat viilaamisesta ja kynsinauhojen rasvaamisen tärkeydestä. Hyviä ja toimivia ohjeitahan ne ovat, mutta koska ne löytyvät jo joka toisesta blogista, niin minä päätin jakaa pari vähän erikoisempaa kynsienhoitovinkkiä, jotka perustuvat Johanna Paunggerin ja Thomas Poppen Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa -nimiseen kirjaan.

Kuva Täältä

Älkää nyt, rakkaat lukijat, säikähtäkö ja luulko, että nyt siltä on viimeinenkin ruuvi pudonnut päästä. Kaikkihan me tiedämme kuun vaikutuksesta esimerkiksi meriin, mutta sen vaikutukset kasveihin ja terveyteen on vielä kyseenalaista harmaata aluetta ja mullekin ihan uusi juttu, enkä ole kirjan ohjeita itse vielä laittanut testiin. Ajattelin kuitenkin jakaa teoksen kirjoittajien havaintoja teille, jos jotakuta kiinnostaisi kokeilla. Tuloksia voi sitten raportoida takaisin tänne. :)

Ensimmäisenä kirjassa kerrotaan, että paras päivä kynsien leikkaamiseen on kaurispäivä eli aika jolloin Kuu on Maasta katsottuna kauriin tähtikuvion kohdalla. Tähän aikaan leikatuista kynsistä pitäisi tulla kovat ja kestävämmät. Kolmen seuraavan kuukauden kaurispäivät ovat kuukalenterin mukaan 7.-8. toukokuuta, 3.-4. kesäkuuta, 30. kesäkuuta, 1.-2. heinäkuuta ja 28.-29. heinäkuuta. Kirjassa huomautetaan, että kynsiä tulee toki hoitaa myös muina kuin parina päivänä kuukaudessa, mutta kaurispäivät on hyvä ottaa huomioon.

Kynsien leikkaamisen suhteen annetaan myös toinen vinkki, jonka kirjoittaja oppi isoisältään: kynnet olisi hyvä leikata vain perjantaisin auringonlaskun jälkeen, jotta ne pysyvät vahvoina.

Talvi-lta

Sisäänkasvaneita kynsiä ei kuulemma tulisi leikata tai korjata vähenevän kuun aikaan (silloin kun kuun sakarat osoittavat oikealle), koska silloin ne kasvavat uudelleen väärin. Kynsialustan korjaus sen sijaan pitäisi tehdä mieluiten vähenevän kuun aikaan, mutta ei kuitenkaan kalapäivinä. Myös kynsi- ja jalkasienen hoidon sanotaan onnistuvan parhaiten vähenevän kuun aikaan.

Herättikö teksti teissä kiinnostusta kokeilla ajoittaa kynsienhoito kuun mukaan tai onko jollain kenties jo kokemusta tästä asiasta?

P.S. Hyvät vaput vielä kaikille!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On juu, ei kun kokeilemaan. :D Itellä vähän hankala lähteä kokeilemaan, kun tulee harvemmin noita kynsiä lyhennettyä.

      Poista
  2. Hih, mielenkiintoista todellakin. :D

    VastaaPoista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.