maanantai 9. toukokuuta 2016

"Pienuuttani minä kompensoin ilkeydellä."

Näin kuuluu lempilausahdukseni Pikku Myyltä. Myy hyppäsi mun kynsiin Arabian keltaisesta Pikku Myy -mukista, kuten moni Muumi-intoilija varmaan hoksasi. Mun teki mieli tehdä lisääkin muumimukikynsiä, mutta sitten rupesin miettimään, että rikkookohan se tekijänoikeuksia. Onko sallittua maalata kynsille sarjakuvahahmoja tai vaikka Marimekon Unikko-kuosia ja julkaista kuva blogissa? Toivottavasti ei meikäläiselle häkki heilahda.

pikku_myy_kynnet_2

Maalasin Myyn akryylimaaleilla. Oli kyllä aikamoista näpertämistä. Yrityksistä huolimatta nenäriepu ei millään mahtunut kasvoihin Mutta sehän on vaan nenä. Pohjalakkana käytin O.P.I:n I Just Can't Cope-acabanaa, joka on täydellinen pehmeän keltainen creme.***

"I compensate my small size with wickedness." - Pikku Myy (Little My)

That's my favourite comment from Little My, the tiny rascal from The Moomins, a series of comic strips and books originally created by Tove Jansson. It's about hippo-looking characters called The Moomins and about their friends, Little My being one of them. It's hugely popular in Nordic countries and Japan. There's also a very popular anime show based on it along with movies, musicals, ice shows, a theme park in Finland, Moomin cafes and of course all kinds of Moomin-themed items. My nails are based on one of the Moomin mugs that Arabia (a Finnish ceramics company) makes. Many Finnish people collect them and the rarest ones sell for over 1000 €. Pretty crazy, huh!

I painted Little My with acrylic paint. She should have a a nose but I just couldn't make it fit in the tiny painting. The yellow polish is O.P.I's I Just Can't Cope-acabana. I really liked this manicure and I was actually going to make a Moomin theme week but after making this manicure I started wondering if I'm breaking the copyright law. So I guess better not make that theme week after all. :)

Are you familiar with the Moomin series?

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Muumit on. Multa ihteltä löytyykin juuri tämä kyseinen muki. :)

   Poista
 2. Ohhoh, nyt on kyllä aika mielettömän hienot! :)

  VastaaPoista
 3. Uskomattoman upeet! Vähän vaikea kuvitella, että tekijänoikeuksia rikkoisi. Kyllähän ihmiset piirtääkin tunnettuja hahmoja! Eri asia sitten jos väittäisit kuosia omaksi tai rupeaisit myymään jotain Muumitauluja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Yritin netistä löytää vastauksen tähän tekijänoikeusjuttuun, mutta asia jäi silti epäselväksi. Onhan nää toki "vaan" kynnet, joiden tekemisestä en saa rahallista hyötyä, mutta en kuitenkaan halua vahingossa loukata tekijänoikeuksia.

   Poista
 4. Ai että on söpöt, tykkään.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana lakkaus! Muumimukilakkauksia olisi hauska nähdä enemmänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihana tehdä niitä lisää, mutta en tiedä, rikkooko se tekijänoikeuksia :/

   Poista
  2. Mä en voi uskoa että rikkoisi. Muumit on sen verran tunnettu brändi että luotto tunnettavuuteen ja tekijänoikeuksiin lienee myös sen mukainen - että saa varmasti matkia!

   Poista
  3. Toivotaan niin. Varmuus olisi kiva saada, kun mua jää tämmöiset asiat kaivelemaan.

   Poista
 6. No mahtavat! Oot malannut Myyn tosi taitavasti ja keltainen pirteys taustana on mucho bueno.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ilman mallia en varmaan olisi osannut maalata.

   Poista
 8. Oiii miten söpöt!! Ja ihanan väriset. :33

  VastaaPoista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.