perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kynnet ja luonne

Tein työhaastattelua varten omasta mielestäni asialliset kynnet. En tiedä, kiinnittävätkö "normaalit" ihmiset edes huomiota mihinkään niin vähäpätöiseen, mutta halusin kuitenkin pelata varman päälle.

Viilasin kynteni lyhyemmiksi ja lakkasin niille pelkästään nuden jellylakan (O.P.I Don't Burst My Bubble). Tarkoituksenani oli näyttää huolitellulta mutta kuitenkin luonnolliselta. En halunnut vetää kynsiini minkäänlaista huomiota, koska pelkäsin, että haastattelijat olettaisivat, etten kykene pitkillä kynsilläni tekemään mitään tai pelkäisin käsieni likaantumista. Sellaisiinkin olettamuksiin olen törmännyt.

opi_dont_burst_my_bubble

En itse vedä suuria johtopäätöksiä muiden kynsistä, vaihteleehan oma tyylini nakuista kynsistä stilettoihin. Kaverini taas tykkää kynsillä kimalluksesta ja strasseista ja rassaa vapaa-ajalla autoja. Jos näen jollakulla oikein räväkät kynnet, niin voin olettaa, että hän ei pelkää erottua joukosta, mutta muuten yritän välttää hätäisiä johtopäätöksiä.

Päättelettekö te asioita ihmisistä kynsien perusteella tai oletteko päinvastoin huomanneet muiden päättelevän asioita teistä kynsienne perusteella? Laitatteko kyntenne erilailla työhaastatteluun tai töihin kuin vapaa-ajalle?

10 kommenttia:

 1. Mäkin olen laitanut yleensä ranskiksen haastatteluihin ja pelännyt ennakkoluuloja, mutta yllättäen tähän harrastukseen on suhtauduttu ainoastaan positiivisesti :) Sun kynsillä tuollainen tavallinen neutraali lakkakin näyttää tosi ihanalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minunkin kohdalla on sitten töissä suhtauduttu kynsiin positiivisesti.

   Poista
 2. Kyllä, työhaastatteluun laitan aina neutraalit, mutta huolitellut kynnet. Ja joissakin työpaikoissa ku on ollut rajoitteita kynsien ulkonäköön liittyen joten tottakai niitä olen sitten seurannut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun työpaikoissa ei onneksi ole ollut rajoitteita kynsien suhteen, mutta olen kyllä aina itse miettinyt minkälaista ulkoasua multa odotetaan.

   Poista
 3. Työhaastattelussa on aina ollut hillityt kynnet. Kaikilla tavoin on tehtävä luotettava vaikutelma, kuten pukeutumisellakin. Muissa tilanteissa, hyvin yllättävissäkin tulee sitten positiivista palautetta kynsistä. Eli kyllä ne kuitenkin huomataan. Nuo olivat oikein hyvät työhaastattelukynnet. Toivottavasti nappaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu toki myös haetun työn luonteesta, vaikka siisti ja asiallinen vaikutelma on yleensä se paras. Jos oon hakenut johonkin luovaan hommaan niin sitten oon voinut tehdä jotain räväkämpää.

   Poista
 4. Mäkin kävin nykyisen työpaikkani haastattelussa PP Cherish kynsillä yksinään. Itse asiassa kynsiharrastuksesta oli puhettakin haastattelussa, joten ei se ainakaan negatiivinen asia ollut silloin. :) Onneksi mun työssä kynnet ei haittaa muuten, kun korkeintaan nakertaa katu-uskottavuutta (miesvaltaisella alalla kun työskentelen). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cherish on kyllä nätti nudelakka. Hyvä, että kynnet ei haittaa sun työssä. Mun työkaverit on joillain työpaikoilla onneksi suhtautuneet kynsiharrastukseeni oikein positiivisesti.

   Poista
 5. Mun ammattipuolella olisi kai suotavinta jos ei työntekijöillä olisi kynsiä olemassakaan, joten jos pitäisi töitä hakea niin kynsiä ei kannattaisi laittaa ollenkaan - muuta kuin nysiksi tietenkin. Vapaa-ajalle sitten lakkailen kyllä ihan oman mieleni mukaan, toki jos on jotkin häät tai ristiäiset olleet niin olen koittanut pysyä edes hieman hillityssä ja hallitussa linjassa, kun joskus menee nuo koristelut vähän övereiksikin... Kai sitä pieniä johtopäätöksiä tulee tehtyä ihmisten kynsistä, kiva aina nähdä laitetut kynnet jollain ja kauhistuttaa nähdä sellaiset kuluneet riekalelakkaukset, jotka olisi pitänyt poistaa jo päiviä tai viikkoja sitten. Mutta pikku detaljihan ne loppujen lopuksi on vain.. ;)

  Nämä sun valkoiset on hyvinkin asialliset lakkaukset, ja ovat varmasti tukeneet siistiä olemusta työhaastiksessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmillista, ettet voi töissä pitää laitettuja kynsiä. Minä en edes kovin usein näe ihmisillä laitettuja kynsiä, joten oon heti kiinnostunut, jos joku on ees yrittänyt. :D Mua kauhistuttaa lähinnä pureskellut kynnet ja kynsinauhat, koska ne näyttää niin kivuliailta omaan silmään. Toki ymmärrän, että kaikki ei vaan mahda pureskelulle mitään tai ei välitä.

   Poista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.