keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ensimmäiset geelikynnet

Hei taas!
Ensinnäkin pahoittelut tästä blogihiljaisuudesta, toivottavasti kukaan ei ehtinyt vielä kaivata meikäläistä. Hiljaiselo johtui ihan mun omasta saamattomuudesta ja huonosta kynsiviikosta. Oli jotenkin semmoinen tunne, että nyt ei vaan huvita ruveta väkertämään mitään, ja kun sitten rupesin, niin kaikki tuntui heti alkuun tuhoon tuomitulta.

Osasyynä hiljaisuuteen on myös tämänkertaisen postauksen kynnet ja kuvat. Kynnet ei onnistuneet ihan nappiin, eivätkä sen puoleen kuvatkaan, joten minä olen puolihuomaamattani vain siirtänyt näiden kynsien postaamista. Ei tee mieli postata jotain, josta ei itse ole niin innoissaan. Tyypillistä. Mutta pitäähän mun kuitenkin kirjoittaa näistä kynsistä, kun ne oli mun ensimmäiset geelikynnet.

Jep, meikäläinen tilasi geelikynsien aloituspaketin ja sen parissa on taisteltu tovi jos toinenkin. Tiesin jo ennen geelien hankkimista, että haluan tehdä jotkin hilekynnet, joissa on tähtipaljetteja. Ja niin tein. Siinä näpertäessä tuli vastaan niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. Ahaa-elämyksiä oli parit, kun tajusin, että eihän tämä ollutkaan niin monimutkaista ydinfysiikkaa kun olin luullut. Sitten tuli paljon niitä hetkiä, kun ei osaa, ei onnistu, eikä lue ohjeissa.

Stardust
En heti ottanut kynsistä kuvaa, niin on kerennyt tulla jo vähän juurikasvua.

Osan kynsistä tein tipeillä ja osan muoteilla, joihin molempiin sisältyi omat hankaluutensa. Ensimmäisen kynnen sain tehtyä tipillä ilman sen suurempia vastoinkäymisiä. Tippien kanssa mulla kuitenkin ilmeni muissa kynsissä sellainen ongelma, että sinne oman kynnen kärjen ja tipin väliin jäi rako, joten en sitten voinutkaan laittaa tippiä muihin kynsiin. En tiedä, oliko tipit väärän mallisia mulle vai enkö vaan ollut viilannut omia kynsiä tarpeeksi lyhyeksi. Ihmeainetta muuten se tippiliima,  jämähtää kiinni sekunneissa. Ja sitä liimattua tippiä ei tosiaan kannata enää yrittää repiä irti, vaikka sen olisi vasta siihen kynnelle pistänyt. Köh köh...

Loput kynnet tein muoteilla, mikä vaikutti aluksi menevän ihan hyvin. Paitsi että en saanut muotteja napakasti kiinni kynnen alle, koska ne rypistyivät. Minä ajattelin, että paskat, ei se varmaan haittaa. Lopputulos: geeliä kynnen alla ja suuri vitutus ja työ saada se sieltä pois. Huomasin nimittäin tämän pikku kömmähdyksen vasta geelin kovettamisen JÄLKEEN. Myöhemmin katsoin netistä vähän vinkkejä ja kyselin muilta neuvoja, joten seuraavat muotit menikin jo vähän paremmin, mutta oli sekin aikamoista taistelua ja sain tehdä kynnet uudestaan useamman kerran. Virheistään kuitenkin oppii, vaikka en vieläkään osaa kiinnittää niitä muotteja kunnolla.

Ja vielä semmoinen ongelma ilmeni, että kynsien kärjistä tuli leveät. En tiedä, teinkö jotain väärin vai olisinko tarvinnut semmoisen pihtimäisen "pinching toolin", joita olen nähnyt joissakin youtube-tutoriaaleissa. Sellaista ei nimittäin paketissa ollut, joten mietin, että pitäisiköhän mun sitte tilata semmoinen. Onko jollain kokemusta tai neuvoa tähän asiaan?

Musta tuntuu, että tein kaikki mahdolliset virheet kynsiä rakentaessani, mutta koristeluista kuitenkin tykkäsin. Sirottelin kynsille ihanaa vaaleansinistä hilesekoitusta, joka säihkyy oranssin ja violetin sävyissä, kuten kuvasta näkyy. Kiitos vain Vanquishille näistä hileistä. ;) Lopuksi lisäsin iloisen värisiä tähtipaljetteja. En upottanut niitä geeliin, koska se tuntui silloin liian monimutkaiselta. Laitoin vain UV-päällyslakan ja ihan hyvin koristeet pysyivät kiinni.

En muista kuin kauan kynnet mulla oli, kun siitä on tosiaan aikaa, kun tein nämä. Yksi kynsistä lähti irti ennen aikojaan, mutta muut pysyivät ihan kohtalaisesti, kunnes poistin ne. Se poistaminen on kyllä niin työlästä hommaa, että taidan pysytellä ainakin nyt toistaiseksi ihan luonnonkynsilinjalla.

Oiskos teillä antaa jotain neuvoja tai rakentavaa palautetta meikäläiselle?

EDIT: Hoksasin vasta myöhemmin, että näihin kynsiin taisi tulla inspiraatio tästä Naion videosta. Huokaus, näyttää tuo kynsien teko vaan niin helpolta tuossa videolla, kun rautainen ammattilainen näyttää vähän mallia.

***

Hello! First I'd like to apologize for being quite inactive lately and not explaining it at all. I don't really have any good reason for it, to be honest. I'm not busy anymore, I just didn't feel like doing my nails and everything I tried was doomed from the beginning. So I suppose I just had a couple of bad nail weeks. I did have this manicure you can see above in the draft folder but I was putting off posting it because the nails didn't turn out so great and neither did the photographs I took. But I still have to write about these nails because they are my first gel nails!

As you probably can see from the picture, the nails didn't turn out so great. I struggled with the forms because I couldn't get them to sit tightly under my nail. Because of this I got gel under my nails several times and I had to start all over! I watched some tutorials and also received some tips from other nail enthusiastics, which helped a bit.

I also tried using nail extensions but they didn't seem to fit my nails, except for my pinky. There was a small gap left between the tip of my natural nail and the extension. I'm not sure if it was because my nails weren't filed short enough (though I did file them as short as I could) or if I was just being sloppy attaching the tips or if they were the wrong shape for my nails.

Also the tips of the nails ended up too wide. I don't know if I should have used a pinching tool (I've seen them on youtube) or if it was because of something else.

So yeah, I didn't do such a great job with the nails but I did like the decoration. I used lightblue glittermix and starshaped sequins. The glitter shines beautifully in various colours. I topped it all with a layer of UV top coat.

Overall, I didn't dislike these nails. But doing and removing them was such an arduous task that I will stick to natural nails for the time being.

EDIT: I only later realized that I probably got the inspiration for this manicure from one of Naio's video tutorials. Sigh, it all looks so easy when a professional like her is doing it.

10 kommenttia:

 1. Ekaksi yritykseksi oikein hyvät. Kärjet tosiaan leveät, siihen voi vaikuttaa juurikin pinssaamisella, joka onnistuu myös sormin, sekä viilaamalla. Ja tännekkin huutelen fbssä olevia rakennekynsi ryhmiä, neuvoja ja vinkkejä saa paljon. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä etsiä fb:stä niitä ryhmiä. Kiitos neuvoista.

   Poista
 2. Minusta nämä ovat todella onnistuneet ensimmäisiksi rakennekynsiksi! Hieman leveät toki, mutta varmasti pinssaamalla ja kynsien sivujen ronskimmalla viilaamisella senkin saa kuntoon. :) Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitääpä kokeilla sitä pinssaamista ja uskaltautua viilaamaan vähän isommalla vaihteella.

   Poista
 3. Sulla oli niin ihanan pitkät ja kestävät luonnonkynnet, joten oon ihan hämmästynyt, miksi geelit? :O
  Mutta ihan hyvät ovat ekoiksi! Leveyden poistamiseen suosittelen viilausta (en niinkään pinssausta) ja muotin asettelun harjoittelua. Hyvät niistä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi että haluaisin mennä ikään kuin seuraavalle tasolle ja oppia tekemään myös rakennekynsiä. Musta ois myös mukava tehdä niitä sitten joskus muille. Onhan se näin aluksi vähän ikävää, kun ei osaa tehdä nättejä rakennekynsiä ja omat kynnet pitää pitää lyhyenä ja kyllähän ne vähän siitä käsittelystä rasittuu. Mutta etenen hissuksiin, enkä oo (ainakaan vielä) vaihtamassa kokonaan rakennekynsilinjalle.
   Kiitos tsemppauksesta ja neuvoista. :D Aion sekä pinssata että viilata kovemmin niin tulee varmasti hyvät. :D

   Poista
 4. Tosi nätit koristelut! Ja ole hyvä vaan hileistä, sä niin ansaitsit ne :D Mä haluaisin kans kokeilla geelikynsien tekemistä muoteilla, kun tippien laitto on niin ärsyttävää. Mutta tän hetkiset geelit ei oikein sovi muoteille, kun on hieman liian valuvaa... Pitänee pyytää enemmän kavereita kynsienlaitolle, niin saa kulumaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tuntuvatpahan valuvan aika lahjakkaasti nuo munkin geelit, mutta eipä oo kokemusta muusta kuin näistä Mereneidin geeleistä, että en tiedä onko ne sitten vertailussa kuin juoksevia.
   Hyvä idea, ite ajattelen samoin lakoista. :D

   Poista
 5. noi sun kynnet oli paljon nätimmät ilman geelejä! noi ei oo ollenkaa luonnollisen näköise geelit, kauheen leveetki tuolta reunoista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olen samaa mieltä, että omat kynnet on nätimmät. Nämä oli kuitenkin ensimmäiset tekemäni geelit, joten ei voi odottaakaan, että niistä olisi tullut täydelliset. Mahdoitko lukea tekstiä ollenkaan?

   Poista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.