keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Vuoden 2013 käytetyimmät lakat

Ajattelin jo ihan omasta uteliaisuudesta asiaa kohtaan koota samaan postaukseen lakat, joihin tuli tartuttua useimmiten viime vuoden aikana. Jätin päällys- ja aluskalat pois, sekä mustan, valkoisen ja mun vakkari ranskispohjalakan, kun nehän siellä pitää kärkisijaa, mutta niistä mulla ei oikein ole mitään sanottavaa. Esittelen aluksi lakat, joita on nähty eniten mun kynsillä ja lopuksi myös äitin vakiolakkavalinnat.

Color Clubit

Color Club - Platinum Record

Platinum Record on mun kaunein hopeahiletopperi. Tartun siihen, kun haluan lakkaukseen vähän (tai yleensä paljon) blingiä. Joskus myös lonin lakasta isoimpia hileitä ja käytän niitä koristeina strassien tapaan. Olen tästä ragettanut parikin kertaa, mutta mainittakoon nyt taas, että lakan laatu on ihan pyllystä. Jo kättelyssä tuntui siltä kuin oli yrittänyt sutia liimaa kynsille. Lakanohentaja riensi kuitenkin apuun, ja nyt lakka on ihan käyttökelpoinen, vaikka en vieläkään lähtisi levittämään tätä koko kynnelle. Pienempien alueiden lakkaaminen kuitenkin onnistuu vaivatta.

Color Club - Blushing Rose

Vaaleanpunainen creme. Mun mielestä jokaisella pitää olla se perus vaaleanpunainen pastellilakka ja Blushing Rose toimittaa sen virkaa mun kokoelmassa. Mitään järkeä siinä ei ole, muuta kuin se, että olen pihi, sillä tämä lakka on koostumukseltaan jotain aivan kauheaa. Tästäkin lakasta olen ragettanut useamman kerran, mutta uutta vaaleanpunaista en halua ostaa ennen kuin saan tämän käytettyä loppuun. Mutta älkää ymmärtäkö väärin. Vihaan tätä lakkaa, mutta rakastan sitä. Ihan järkeenkäypää. Tykkään lakan sävystä tosi paljon, ja tuota... niin. Siinä ne hyvät puolet. Ostakaa tämä lakka, jos haluatte harmaita hiuksia.

Color Club mini

Color Club - She's Sooo Glam minilakka

Tässä toinen Color Clubin kaunis ja hankala vaaleanpunainen creme. Ihan niin kamala tämä ei sentään ole kuin Blushing Rose. Tykkään lakan väristä sen verran paljon, että annan huonon levittyvyyden anteeksi. Lakka on sävyltään hieman violettiin vivahtava likaisen vaaleanpunainen eli vähän mielenkiintoisempi vaihtoehto, kun haluaa lakata vaaleanpunaisella.

American Apparelit

American Apparel - Office

Pastellinen, utuisen vaaleanvihreä creme. Lakan sävyä on vaikea kuvailla. Se on melkein minttu, mutta ei kuitenkaan. Koostumus on moitteeton. Olen käyttänyt lakkaa skittleissä ja skittletteissä. Voitin lakan Polish This! -blogin arvonnasta kahden muun American Apparelin ohella. Se oli kyllä tuuri, sillä en ollut ennen kuullutkaan kyseisestä merkistä ja todella tykästyin lakkoihin.

American Apparel - L'Esprit

Utuinen, vaaleanvioletti creme. Tykkään sävystä paljon, koska se on jotenkin niin puhtaan violetti, mutta samalla hyvin rauhallinen. Tämän lakan voitin siis myös Polish This! -blogista ja tätäkin olen käyttänyt skittleissä ja skittletteissä. Lakassa on kyllä se kumma juttu, että pigmentti kertääntyy pullossa eri kohtiin niin että lakka näyttää laikukkaalta. Ei se kyllä onneksi tunnu lakatessa haittaavan.

Flormar

Flormar - U27

Kaunis, läpikuultava, vaaleanpunainen lakka, jossa on seassa paljon vaalean kultaisena ja vaaleanpunaisena kimaltavaa shimmeriä. Shimmer on tässä aika isoa, joten en oikein tiedä onko tämä shimmer vai glassfleck vai mikä. Ei halota hiuksia. Tykkään käyttää lakkaa erityisesti liukuvärjäyksessä. Muistelen voittaneeni lakan Kynsien viemää -blogista joskus vuosi sitten.

Saffron

Saffron - 72

Mulle tuli ihan yllätyksenä, että tämä lakka pääsi mukaan tälle listalle. Kyseessä siis Saffronin punainen hilelakka, jonka olen voittanut TalkAndBake -blogista. Olen melkein huomaamattani käyttänyt lakkaa kaikenlaisiin pieniin koristeluihin. Tämä on mun ainut punainen, kirkaspohjainen hiletopperi, joten tartun automaattisesti tähän, kun tekee mieli lisätä lakkaukseen vähän punaista blingiä. Koko kynnelle en ole lakkaa kokeillut, joten vähän hankala sanoa levittyvyydestä mitään.

Oli mielenkiintoista tehdä tätä postausta, koska huomasin useamman itselleni mielenkiintoisen seikan, joita en ole tullut aikaisemmin ajatelleeksi. Ensinnäkin siitä huolimatta, että nämä on mun vuoden eniten käytetyimmät lakat, en ole käyttänyt näitä sen vuoden aikana kuin muutaman kerran. On hieman yllättävää huomata, että tartun samoihin lakkoihin niin harvoin. Mutta onhan siinä toisaalta järkeä, kun mulla myös on niin paljon mistä valita.
Toinen jännä juttu oli, että mun kaikkien aikojen suosikkilakoista mikään ei päässyt tälle listalle. Luulen, että syy siihen on, että tykkään koristella kynsiä, ja mun lempilakat on yleensä sen verran erikoisia ja näyttäviä, että ne ei tarvi koristeluita. Niistä on tullut enemmänkin semmoisia hätälakkoja. Ja ehkä syynä on myös se, että tavallisemmat lakat on käytännöllisempiä ja niihin on siksi helpompi tarttua.
Noh, oli miten oli, en voi olla huomaamatta, että tältä listalta löytyy peräti kolme vaaleanpunaista lakkaa. Huhhuh! Niin se maku muuttuu, sillä toissa vuonna pinkki oli vielä inhotus ja kynnet olikin usein siniset. Ja turkoosia en voinut sietää. Mitäkähän mulle on tapahtunut? Selvästikin on myös tullut käytettyä paljon hempeitä sävyjä, mikä ei oikeastaan yllätä, kun tiedän niistä tykkääväni. Vaikka tykkään kyllä tummistakin lakoista... :D

Loppuun vielä niistä äitin suosimista lakoista. Äiti ei oikeastaan hirveästi välitä kynsilakoista, mutta silloin kun saan painostettua tai lahjottua äitin koekaniinikseni, niin useamman kerran lakoiksi on valikoitunut samoja sävyjä. Kovin usein äitin kynnet ei päädy blogiin asti, kun hän ei yleensä halua mitään koristeita ja aina tuntuu olevan kiire johonkin. Mutta onneksi minulla on hyvä muisti (not) ja muistan, mitä lakkoja äitin on tullut käytettyä.

Äitin lempparit

Color Club - Fly With Me

Kaunis, läpikuultava, limenvihreä glassfleck-lakka, joka kimaltaa kultaisena ja onpa pullossa nähtävissä häivähdys sinistäkin. Todella kaunis lakka ja helppo levittää, vaikka peittävyyttä saisi mun makuun olla enemmän. Täydellinen kesälakka.

O.P.I - Get Your Number

Vähän likaisen sävyinen tummahko sininen hiekkalakka, jossa on paljon hopeista hologlitteriä. Äiti tykkää tästä lakasta erityisesti siksi, että se kestää kynsillä niin hyvin. Äitillä kun tuppaa lakat lohkeilemaan aika äkkiä, mutta tämä pysyy tavallista kauemmin. En itse ole kyseessä olevaa lakkaa kokeillut, mutta erästä saman kokoelman hiekkalakkaa olen ja huomasin, että sekin pysyi tosi hyvin kynsillä. Liekkö siis yhteinen piirre O.P.I:n Mariah Carey hiekkalakoille?

Äitin viime vuoden lakkavalinnoista voi huomata, että hänestä on tullut paljon seikkailumielisempi värien ja koostumusten suhteen. Hyvä äiskä! Kun harrastuksen alkutaipaleella aloin äitin kynsiä joskus lakkailla, niin aina piti olla fuksiaa tai punaista. En suoraan sanottuna olisi uskonut, että joskus koittaa aika, kun äitin kynsillä välkkyy hiekka- ja magneettilakkoja, tummansinistä, turkoosia, kirkkaan vihreää ja jopa oliivinvihreää. Äitin lakkavalintoihin vaikuttaa usein vaatteet, sillä onhan se tyylikästä, kun on kynnet ja paita sävy sävyyn. ;)

Mitkä oli teidän viime vuoden käytetyimpiä lakkoja?

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että tykästyit noihin American Apparel lakkoihin. Tulivat siis selvästi oikeeseen osoitteeseen! :)

  Omia viime vuonna eniten käytettyjä lakkoja näin hatusta heitettynä olis varmasti ainakin China Glazen Fairy Dust ja Riveting sekä Essien Go Ginza. Mullakin noita lakkoja on sen verran, että samoihin tulee tartuttua harvoin kun on aina jotakin muuta, mitä pitäisi testata. Siitä syystä myös kaikki suurimmat suosikit jää vähän jopa harmittavastikin vähälle käytölle. Noh, ainankaan eivät lopu kesken! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on tosi hyvälaatuisia ja pakko tykätä noista väreistä. :)
   Missäkähän vaiheessa sitä lopulta suostuu myöntämään itselleen, että on liikaa lakkoja... :D

   Poista
 2. Kivoja lakkoja oot käytelly. Mullakin muutama saffronin hilelakka ja niitä tulee useasti koristelussa käytettyä.

  VastaaPoista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.