sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Golden Green

Olen taas "vähän" muita jäljessä ja rupean testaamaan Beetle Juice -lakkojani vasta nyt. Kynsille pääsi vihdoinkin Models Ownin Golden Green.
Lakka on hieno, mutta väri ei ole minun makuun. Väriä voisi kutsua lakastuneen vihreäksi, myrkynvihreäksi ja ehkä metsänvihreäksi.


Levittyvyys ei ollut mikään maailman paras ja lakka meinasi pyyhkiytyä siveltimen mukana pois ja jättää ns. kaljuja kohtia. Näissä kynsissä on kolme kerrosta lakka.


Olen aikaisemmin vähän morkannut Models Ownin lakkojen laatua, koska niihin tuli kynsillä lähes aina sellaisia pieniä kuplia. Se jäi askarruttamaan minua ja minä sitten googlasin, että mistä kuplat kynsilakassa johtuu, ja selvisi, että lakan pintaan saattaa tulla kuplia, jos purkkia ravistaa ennen lakkaamista. Ja koska näissä MO:n lakoissa lukee, että 'Shake well' eli ravista kunnolla, niin olen sitten kuuliaisesti noudattanu ohjetta. Nyt onneksi selvisi tämäkin asia.

* * *

Tämä lakka onkin värinsä puolesta omiaan metsäreissulle. Näin kesäloman alkamisen kunniaksi kävimme iskän kanssa metsäkämpillä. Iskä teki raivuuhommia ja minä käveleskelin metsäpoluilla lintuja tiiraillen ehkä jotain kaksi tuntia. Harmikseni en saanut tunnistettua mitään keltasirkkua, talitiaista ja kurkea kummempaa ja ne kaikki minulla olikin jo merkittynä lintukirjaan. Näin minä kyllä menomatkalla autonikkunasta jonkin metsäkanalinnun ja mahdollisesti punatulkun, mutta ne vilahtivat ohi niin nopeasti, etten kerennyt ruveta tekemään varmoja tunnistuksia. Kuulin paljon lintujen laulua, mutta kaikki linnut tuntuivat pysyttelevän puiden suojissa.
Yllätyin vähän siitä, kuinka huono kunto minulla oikeastaan on. Suunnilleen kolmen kilometrin jälkeen rupesi jalkoja väsyttään ja aloin haaveilla retkijakkarasta, johon vois hetkeksi istahtaa. Onhan se toki rankempaa kävellä epätasaista ja vähän pehmeää metsätietä kumpparit jalassa ja reppu selässä verrattuna asfalttitiehen, mutta olen kuitenkin nuori ja minulla pitäisi vielä virtaa riittää. :D Nyt kuitenkin ymmärrän, miksi iskä on aina niin väsynyt metsästä tultuaan. Ukko on kohta kuudenkymmenen ja sillä on paljon parempi kunto kuin minulla. Paistoimme sitten iskän kanssa makkaraa pienestä vesisateesta huolimatta ja kuunneltiin kyyhkysen huhuilua ja kurkien laulua. Ne kurjet kyllä kuulostivat aika aavemaisilta.
Minulla ei ikävä kyllä ole reissusta kuvia, koska unohdin ottaa kameran mukaan. En tiedä, miten me oltiin niin huonomuistisia, kun minulta jäi puhelinkin kotia ja iskä unohti tuoda lisää tulitikkuja ja peräkärryn. Noh. :D

7 kommenttia:

 1. Tuosta kuplittumisesta on pakko heittää väliin. Lakkaa saa - ja pitääkin - ravistaa, mutta sitten sen pitää antaa olla väh. 10 min pöydällä suorassa. Silloin pitäisi välttyä ilmakuplilta :)

  VastaaPoista
 2. Juu, niin minäkin luin. En kyllä tiedä onko sillä käytännössä paljon eroa ravistaako ja antaa olla 10 minuuttia tai jättääkö ravistamatta kokonaan. Kai se kuplittuminen vähän riipppuu lakankin laadusta, koska joskus saatan ravistaa vaikka Color Clubin lakkoja juuri ennen käyttämistä, mutta niihin ei silti tule ilmakuplia.

  VastaaPoista
 3. Mä aina vähän kääntelen pulloa ennen kuin lakkaan ja jos on aikaa niin annan vähän aikaa olla.
  Toi beetle juice väri on mun mielestä niistä se, minkä ite ostaisin...en siis siitä kokoelmasta omista yhtään:(
  Niitä ei koskaan ole Seppälässä ja en halua tilata :D

  VastaaPoista
 4. Joo, nyt niitä on jo aika vaikea löytää. Lähimmässä Seppälässä Beetle Juiceja vielä jokin aika sitten oli, mutta sielläkin vain tätä Golden Greeniä ja Emerald Blackia, jotka mulla jo on. Haluan sen sinivioletin ja pinkin! >.<

  VastaaPoista
 5. Missäs kaupungissa sä asuitkaan? :D Jos lähtis vaikka joku päivä kiertään jos löytäs....

  VastaaPoista
 6. Tuun sun blogiin vastaamaan niin sulle helpompi. ->

  VastaaPoista
 7. Voi jessus, mikä sanavahvistus :D Nyt en älyä.... Voi mua.

  VastaaPoista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.