maanantai 25. kesäkuuta 2012

Myöhäiset juhannuskynnet ja omatekemä matto

Tein toissapäivänä itselleni juhannuskynnet, enkä ole kerennyt postata niitä kuin vasta nyt.


Juhannuksen väri on minusta vihreä, joten kynsiinkin sitä piti laittaa. Lakkasin kynnet vaaleanvihreiksi ja tein niiden alakulmaan liukuvärjäyksen kolmella tummemmalla vihreällä. Halusin myös pitkästä aikaa saada kynsille fimoja ja päätin käyttää Tiny Nail Design Blogista voittamiani sinisiä kukkafimoja. Veljeni tosin sanoi, että kukat on liikaa ja kynnet olisivat olleet hienommat ilman.
En oikein tiedä, mitä noiden maalaamieni härpäkkeiden pitäisi esittää. Jotain... kasvijuttuja. :D Keskisormeen yritin leimata Konadilla hopeisen perhosen, mutta se ei yhtään erottunut sieltä, joten laitoin siihen perhostarran päälle. Ihan kivat näistä kynsistä minun mielestäni tuli. Toisen käden suttuisia töherryksiä ei kyllä näytetä. :D


Käytetyt lakat:
• Make it - 01 Ice
• Models Own - Endamame
• Isadora - 74 Magic Green
• Golden Rose - 161
• China Glaze - 940 Emerald Fitzgerald
• Models Own - Emerald Black
• Isadora - 651 Silver Sparkles
• Sally Hansen -  Insta-Dri Top Coat

Loppuun ajattelin vielä kirjoittaa tästä minun tekemästäni räsymatosta, jonka sain valmiiksi muutama päivä sitten. Tämä ei liity mitenkään kynsiin, joten ei kannata lukea, jos käsityöt eivät kiinnosta. :)


Minun mattoni on siis tuossa keskellä. Olisi ehkä pitänyt valita joku toinen kuvauspaikka. :D Tämä on toinen matto, jonka olen kutonut. Ensimmäisen maton kudoin käsityökerhossa joskus kymmenvuotiaana, mutta se oli tosi yksinkertainen, eikä siinä ollut kuin kahta eri väriä. Tätä pidänkin siis minun ensimmäisenä kunnon mattonani.

Vähän selkeämpi kuva

Istuin monena iltapäivänä mummulla kutomassa ja mummukin kutoi mattoa paljon avuksi. Mummu on jo 84, eikä hän saisi enää kutoa paljon, mutta hän ei millään malta pitää näppejään erossa kangaspuista.
Meillä ei ollut maton kanssa mitään muuta suunnitelmaa kuin että "laitetaan jotain rauhallisia ja nättejä värejä". Kun katsoo kokonaisuutta niin aika tasaisin välein noita samanvärisiä raitoja tuli, vaikka me ei mitenkään mittailtu tai suunniteltu niitä. Joitakin värejä ei kyllä ole kuin vain alussa tai lopussa, mutta ei se haittaa. :P
Muutkin lapsenlapset aikovat käydä mummulassa kutomassa ja heillä oli suunnitelmissa käyttää kahta-kolmea eri väriä, kun taas minun matto on tämmöinen väripläjäys. xD Mutta tykkään siis tietenkin matostani ja olen salaisesti ylpeä siitä. Räsymatoissa pitää perinteisesti olla paljon väriä! Minusta matto näyttää juuri sellaiselta, että se sopisi hyvin kesämökille tai johonkin aurinkoiseen paikkaan.
Mummu harmitteli sitä, kun nykyään ihmiset vain heittävät vanhat vaatteet ja lakanat pois, vaikka niistä voisi tehdä matonkuteita. Se ei monelle varmaan tule edes mieleen. Mummu sanoi myös, että hänelle on Jumalan siunaus, kun lapsenlapset käyvät hänen luonaan kutomassa, ja se oli minusta kauniisti sanottu. :)

19 kommenttia:

  1. Ihanan vihreät kynnet! Näyttää toi Endamamekin niin erilaiselta tuolleen yhdisteltynä kuin pelkällään. En yhtään arvannut että kyse on samasta lakasta, mikä itselläkin on kaapissa:)
    Ja hieno matto. Itsekin joskus yläasteella sellaisen tein:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Endamame on musta ihanan värinen lakka, vaikka levittyvyys onkin vähän mitä on. Ja sitten kun samoihin kynsiin laittaa vielä Isadoran Magic Greeniä niin ah! ♥
      Kiitti. :D

      Poista
  2. Kävin tutustumassa ja liityin lukijoihisi. :) Ihanat juhannuskynnet!

    VastaaPoista
  3. Tosi suloinen matto :) Itse olen joskus pienenä ala-asteella kutonut pari mattoa ja läjän pöytäliinoja, ja nyt se olis taas alkanut kiinnostaan :D Itse oon vienyt korjauskelvottomat vaatteet äitilleni, joka sitten on leikellyt niitä matonkuteiksi. Muutaman mustan maton voisi saada kudottua ;) Ihanat myös sun Juhannuskynnet, todellakin juhannusmaiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)) Ei kun kutomaan vaan, eihän siinä loppujen lopuksi kauaa nokka tuhise. Minäkin olen joskus ala-asteaikoina tehnyt pari pöytäliinaa, mutta enää en kyllä muista miten niitä tehtiin.

      Poista
  4. Hyvin sulla ainakin tuossa etusormessa on fimo kaartunut oikeaan suuntaan :)
    Matto on hauska! Mäkin haluisin kutoa mattoja (joskus pienenä sain), mutta nyt ei ole mitään paikkaa, missä tekisi :/ Mä tekisin semmosia kaksi-kolmevärisiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, osa liimautu hyvin ja osasta nousi reunat ylös.
      Kiitos. Onhan se mukavaa ja hyödyllistä tehdä omat matot. Meillä on onneks mummulassa kangaspuut niin siellä voi ilmaseks kutoa.

      Poista
  5. onpa kivat kynnet ja muutenkin tosi kiva blogi!(:

    http://kokeilevaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Hieno matto!

    Sinulle on tunnustus blogissani :)

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos. Olen tosin tuon jo useamman kerran saanut, joten taidan jättää taas välistä. :)

      Poista
  8. Hieno matto, tuollaista etsiskelen... pitäisi varmaan tehdä itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Joo kannattaa, ei oo yhtään vaikeaa, kun vain kangaspuut ja matonkuteita löytyy. Ja kiva sitten sanoa, että on omatekemä matto lattialla.

      Poista
  9. Ihana matto! Pinterestin kautta bongasin tämän:)

    VastaaPoista

Kaikki asialliset kommentit ovat toivottuja, sisälsivätpä ne sitten risuja tai ruusuja tai vaikka kuulumisia. :) Ei mainoslinkkejä. Kiitos.
You can also leave a comment in English or Swedish. :) Please don't promote your own blog in the comments.